Themalessen

Soms komen honden grote uitdagingen tegen in hun leven. Om door van tevoren deze uitdagingen te trainen, kan je hond hier beter mee om gaan.
Enkele voorbeelden hiervan zijn dierenartstraining en muilkorftraining.


Dierenartstraining
Iedere hond zal ooit naar de dierenarts of trimsalon moeten gaan. Voor veel honden is dit een spannende ervaring omdat ze aangeraakt worden door vreemde mensen. Door te trainen kun je deze ervaring voor je hond stukken minder spannend maken.

In deze cursus leer je specifieke oefeningen die goed van pas kunnen komen als je hond naar de dierenarts moet. Denk bijvoorbeeld aan het rustig houden van je hond in de wachtkamer en op de weegschaal stappen. Tevens kun je de oefeningen gebruiken voor het borstelonderhoud van je hond en bij het behandelen van wondjes. We leren de hond ook de oefeningen uit te voeren met andere personen. Ook kalmerende oefeningen voor als je hond gestress raakt, komen aan bod.

Uiteindelijk gaan we de oefeningen ook op een tafel uitvoeren om zodoende de situatie bij de dierenarts na te bootsen.

Voor wie is deze cursus geschikt?
– Voor alle honden van alle leeftijden.

Muilkorftraining

Een muilkorf kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De bekendste reden is dat honden uitvallen naar andere honden of mensen. Een muilkorf kan ook gebruikt worden voor honden die eten van de straat opeten of honden die andere honden of mensen willen drijven. Ook in situaties waarin je hond zich niet prettig voelt, maar wel hulp nodig heeft, is het handig dat je hond gewend is aan een muilkorf.
Verder is in sommige landen de verplichting om je hond te muilkorven in het openbaar vervoer.

Natuurlijk kun je je hond altijd onder dwang een muilkorf om doen maar dat is geen hond-vriendelijke oplossing. In deze lessen ga je eraan werken om je hond zo ver te krijgen dat hij zelf zijn snuit in de muilkorf stopt. Verder leer je het verschil tussen de verschillende soorten muilkorven herkennen en een muilkorf te kiezen die bij jouw hond past.

Voor wie is deze cursus geschikt?
– Voor alle honden van alle leeftijden.


Natuurlijk zijn er nog meerdere onderwerpen die je kunt trainen met je hond.
Neem gerust contact op om je specifieke vragen te bespreken!