Voorstellen

Leuk dat je interesse hebt in K9 Focus op Balans, graag wil ik me voorstellen.

Mijn naam is Kelly Peeters en vanaf 2023 ben ik de trotse eigenaresse van K9 Focus op Balans.

Mijn liefde voor honden is altijd al aanwezig geweest. Mijn vader richtte politiehonden af volgens de KNPV methode. Af en toe werd er een nestje met deze honden gefokt, waarbij mijn moeder de dagelijkse verzorging van de honden voor haar rekening nam. In eerste instantie trainde mijn vader met Bouvier des Flandres, later voornamelijk met Mechelse Herders.


Toen ik 14 jaar oud was, heb ik mijn eerste eigen hondje gekregen, een Jack Russel Terriër teefje genaamd Shailo. Ik ben nooit met haar op cursus geweest, maar heb haar zelf veel commando’s en trucjes geleerd. Toch liep ik geregeld vast in mijn trainingen waardoor het achteraf gezien wel slimmer was geweest om een hondencursus te volgen. Toen ik op mezelf ging wonen was Shailo al 12 jaar oud en is zij bij mijn ouders blijven wonen, samen met nog 2 Jack Russel Terriërs en een Newfoundlander.

Na een aantal jaren zonder hond op mezelf gewoond te hebben, miste ik dit enorm. Ik ben me gaan verdiepen in verschillende rassen om te kijken welk ras bij mij paste. Ik ben bij de Border Collie uitgekomen. Voordat ik een hond in huis verwelkomd heb, ben ik gaan kijken naar hondenscholen en hondensporten die bij mij pasten.
In 2013 is Border Collie Tygo in mijn leven gekomen en zijn we samen gaan ontdekken welke trainingen ons bevielen. We zijn vol enthousiasme begonnen met reddingshondenwerk, wat we beide geweldig vonden! Hiernaast hebben we de puppycursus, basiscursus gehoorzaamheid en de cursus voor sociale huishond gevolgd.
Na het afronden van de gehoorzaamheidscursussen zijn we de hondensporten ingedoken. Schapen drijven, Treibbal, Balans en Coördinatie, Behendigheid en Detectie zijn de revue gepasseerd.

Om mezelf meer te verdiepen in honden, het gedrag van honden en om meer kennis te krijgen over het werken met de neus van de hond, ben ik in 2018 de opleiding tot Kynologisch Instructeur gaan volgen bij Honden Advies Centrum Roermond. Gelijktijdig ben ik met de cursus neuswerk bij Tinley Academie gestart. Na het afronden van deze cursussen ben ik me gaan beseffen dat je nooit uitgeleerd bent en dat bijscholing ook belangrijk is om volgens de nieuwste principes les te kunnen geven. Om de kwaliteit van mijn lessen te waarborgen, heb ik een accreditatie bij de Raad van Beheer als Kynologisch Instructeur.

In 2021 is ons gezin uitgebreid met Border Collie Nikki. Met dit enthousiaste, pittige dametje heb ik de gehoorzaamheidscursussen gevolgd en tegenwoordig zijn we druk bezig met Detectie, Balans en Coördinatie oefeningen en Behendigheid.Ondertussen ben ik opgeleid om detectie- en balans en coördinatielessen te mogen geven. Tijdens deze lessen liep ik geregeld tegen het probleem aan dat de honden de bewegingen niet correct konden uitvoeren of moeite hadden om hun poten goed neer te zetten. Aangezien ik het welzijn van honden erg belangrijk vind, ben ik de opleiding Sportmassage voor honden gaan volgen, waarbij ik nu een compleet pakket aan kan bieden om honden en hun eigenaren te begeleiden om samen in balans te blijven.