Gehoorzaamheid

Iedereen wil een hond die luistert. Wat jij je hond wil leren is jouw eigen keuze.
Wil je je hond netjes leren lopen aan de lijn, dan kunnen we de lessen hierop richten.
Wil je een hond die naar zijn plek gaat als de bel gaat, dan kunnen we dit de hond ook aanleren.
Jij bepaalt welke oefeningen je jouw hond wil leren.

Voor wie is deze cursus geschikt?
Voor alle honden van alle leeftijden. De lessen worden aangepast aan de leeftijd van de hond volgens de volgende indeling:

Puppy’s (8 – 16 weken oud)
Puppy’s moeten nog veel leren. De lessen voor puppy’s zijn gericht op zindelijkheidtraining, tuigje of halsband omdoen en hoeveel een puppy moet rusten. Naast de basisoefeningen maken we een begin met het netjes lopen aan de lijn en het terugkomen als je de hond roept. Ook zal er een begin gemaakt worden met het socialiseren van de pup. Om aan het zelfvertrouwen van de pup te werken gaan we hem uitdagen zijn neus te gebruiken en een klein parcours samen met jou af te leggen.

Basis gehoorzaamheid (vanaf 16 weken)
Tijdens deze lessen leer je de basis gehoorzaamheidsoefeningen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: netjes lopen aan de lijn, zitten, liggen en staan. Maar ook gaan we werken aan het terugkomen als je de hond roept. Ook bij deze lessen laten we de honden kennis maken met diverse prikkels zodat je zelf ook leert om naar je hond te kijken en in te schatten wanneer je welke oefening kunt gebruiken. Tijdens de lessen gaan we werken met een parcours om de hond te leren hoe ze hun poten moeten plaatsen.

Pubers (5 maanden tot 18 maanden)
Honden gaan op een bepaalde leeftijd puberen. Dit is voor de meeste hondeneigenaren een frustrerende tijd, omdat je het gevoel hebt dat je hond alles vergeten is wat hij ooit geleerd heeft. Tijdens de puberlessen richten we ons op het motiveren van je hond om naar je te luisteren. We maken de oefeningen afwisselend zodat de hond ook de aandacht bij je blijft houden. Ook tijdens deze lessen werkt de hond veel met zijn neus en gaan we werken met een parcours.

Gevorderden gehoorzaamheid (vanaf 9 maanden)
Ben je toe aan een grotere uitdaging? Dan kun je deze lessen gaan volgen met je hond. Bij deze lessen worden de basisoefeningen herhaald en uitgebouwd tot een reeks aan de gehoorzaamheidsoefeningen. Denk bijvoorbeeld aan het terugroepen van je hond, hem aan de voet zetten en hem vervolgens laten blijven.
Andere oefeningen die aan bod komen, zijn de hond naar de plaats sturen en de hond laten blijven terwijl je zijn speeltje weggooit.

Specifieke gehoorzaamheidsoefeningen
Heb je problemen met bepaalde oefeningen of loop je ergens tegenaan, dan kun je altijd contact opnemen om te kijken naar een passende oplossing.