Detectie

Maak van je hond een echte speurneus!

Honden beleven de wereld op een totaal andere manier dan mensen. In de hondenwereld is geur erg belangrijk en de neus van de hond is zeer goed ontwikkeld. Een hond ruikt een miljoen keer beter dan mensen. Ruikt de mens bijvoorbeeld dat er een pan erwtensoep op het fornuis staat, dan zal de hond ieder apart ingrediënt kunnen ruiken.

Je hoeft je hond niet te leren om zijn neus te gebruiken! Tijdens de detectielessen gaan we de hond leren zoeken naar een stukje Kong speeltje. Dit speeltje heeft een specifieke rubber geur. We gebruiken deze geur omdat dit veilig materiaal is voor de honden en het is makkelijk om mee te werken.

Het eerste dat we de hond aan gaan leren, is de verwijzing. Zo maakt hij aan jou duidelijk dat hij iets gevonden heeft. Verwijzen kan door te gaan liggen, te gaan zitten of door te bevriezen.
Dit is een uitgebreid proces, dat je zelf via een stappenplan in je eigen tijd kunt herhalen. Sommige honden vinden bepaalde stappen een uitdaging, maar dat maakt het juist leuker om door te zetten en door samen te werken alle levels af te ronden.

Bij deze cursus is het mogelijk om officiële certificaten van K9 NOSE te behalen.

Voor wie zijn deze lessen geschikt?
Voor de gemotiveerde hondeneigenaar die graag actief met de hond bezig is. Honden kunnen vanaf iedere leeftijd deelnemen aan deze lessen, een basis gehoorzaamheidscursus is wel aan te raden voordat je met de detectielessen start.

Mocht je hond tegen bepaalde problemen aan lopen (zoals angst voor objecten of om ergens op te staan) kunnen de detectielessen gecombineerd worden met de balans en coördinatielessen.